Anmäl dig till våra kurser och läger!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tävlingspolicy säsongen 2023-2024

Klubben tycker att det är positivt att våra åkare är ute och representerar klubben på olika tävlingar på alla nivåer. 

Klubben strävar efter att det ska vara roligt att delta i en tävling!

 

Tävlingar

Vi är en klubb med många tävlingsåkare. Eftersom deltagarantalet på tävlingarna är begränsat finns det en risk att alla våra anmälda åkare inte kommer med.  Vi strävar efter en rättvis fördelning sett över hela säsongen. Fördelning av tävlingar görs av huvudtränare tillsammans med gruppansvarig tränare.

Tränaren bedömer i samråd med förälder/åkaren vem som tävla på vilken/vilka tävlingar. Tränaren förbereder åkaren för tävlingssäsongen och tävlingar. 

Inför en ny säsong (eller vid behov) går tränaren igenom åkarens programmusik samt tävlingsprogram. 

Tränaren avgör i samråd med åkare/förälder om musiken och tävlingsprogrammet behöver uppdateras.

Tränaren ser till att tävlingsprogrammet är enligt gällande krav för respektive tävlingsklass. 

Tävlingsanmälan sker via IndTA-systemet och görs av SDA:s tävlingsansvariga.

Det är föräldrarnas/åkarens ansvar att titta i Säsongsplanering 2023-2024, som ligger på Föreningens hemsida, alternativt på Svenska konståkningsförbundets hemsida (http://www.indta.se/) och förbereda sig på att tävla i de för åkarna aktuella tävlingarna.

 

Anmälningar

Det är föräldrarnas/åkarens ansvar att senast 2 dagar före sista anmälningsdag meddela tävlingsansvarig om önskan att delta i en tävling och samtidigt skicka in efterfrågat material.

 

NOTERA:

  1. Elit/A-åkare och Klubbtävlingsåkare skall skicka in aktuell PPC* samt musik i mp3-format  och musik info (titel på musiken, ev.musiknamn och kompositör) i anslutning till anmälan.
  2. Stjärntävlingsåkare skall skicka in aktuell musik i mp3-format i anslutning till anmälan. Detta sker när åkaren har nytt program/stora ändringar eller ny musik.

* En PPC är en lista med åkarens tekniska element specificerade i den ordning åkaren utför dem. Detta brukar åkarna enkelt kunna tala om för er föräldrar, alternativt tar ni hjälp av tränaren. Därefter skickar föräldrar/åkaren in det till tävlingsansvarig via e-mail.

 

Bekräftat deltagande

Notera att Föreningen oftast har möjlighet att anmäla reserver och reservintagning kan ske med väldigt kort varsel beroende på avanmälningar från andra klubbar strax innan lottningen. På tävlingsarrangörens hemsida ska ni följa tävlingens information avseende preliminära deltagarlista, schema, lottning samt övrig information. Tänk på att undersöka vem som är medföljande tränare så ni har vederbörandes kontaktuppgifter.

 

Vid tävlingsdagen

Det är åkarens ansvar att ta sig till/från tävlingen. För Elitserie och A-tävlingar på annan ort görs dock koordinerad bokning av resa och boende. Åkaren ska vara på plats minst 1,5 timme innan uppvärmningen på isen startar om inte annat överenskommits med tränaren. Klubbjacka/klubbväst skall bäras av åkaren vid uppvärmning både off-ice och på is då åkaren representerar klubben. Klubbjackor beställs via K-skate webbbutiken

http://www.k-skate.se/klubbvaror/skating-dance-academy/

 

Reserver

Reserver kan tas in i tävlingen före lottning, därför är det extra viktigt att den som är reserv är tillgänglig. Lottning sker normalt kvällen innan tävlingen startar, se inbjudan för ytterligare detaljer.

 

Avanmälan

Förhinder att tävla en viss helg ska snarast anmälas till respektive tränare samt till tävlingsansvarig. Vid avanmälan före anmälningstidens utgång faktureras det ingen avgift. Vid avanmälan efter anmälningstidens utgång fram till två dagar före tävlingen återbetalas halva anmälningsavgiften. Därefter sker ingen återbetalning. De kostnader som uppkommer pga en sen avanmälan kommer debiteras åkaren. Inga undantag pga sjukdom eller olyckor.

 

Mvh

Tävlingskommittén säsongen 2023-2024

Anna Nopp Scherman (ansvarig för Elit-/A-åkare)

Claudia Priwin (ansvarig för B-åkare)

Shelley Wu (ansvarig för C-åkare och tävlingsförberedande)

 

Solna 2023-09-24

Följ oss
Hitta till oss
Kontakt
Skating & Dance Academy
Postadress:
Kolonnvägen 24 B
169 70 Solna
Plusgiro:

599004-9

E-post:
info@skateacademy.se
Swish:

123 667 4535

 
Följ oss på Facebook:
Följ oss på Insta:
Instagram
Beställ klubbkläder på Kskates hemsida:
Köp och slipa skridskor på Basset Blades:
Din annons här? Kontakta oss: